Ruby chocoladetaartjes

De roze kleur van de ruby chocoladetaartjes krijg je met ruby chocodrops. De chocodrops bevatten geen kleurstof, maar zijn van nature roze. Dit komt door de Ruby cacaoboon, die dus voor de roze kleur zorgt. Maar niet alleen de kleur is verrassend, ook de smaak. Je kunt de smaak van deze chocolade beschrijven als licht zuur en een tikje fruitig. Bijzondere chocoladetaartjes dus!

Wat heb je nodig voor 2 kleine taartjes?

Veel van mijn ingrediënten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je de ruby chocoladetaartjes?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en laat ze 10 minuten weken in kokend water. Doe de dadels met de overige ingrediënten (behalve de ruby chocodrops) in de blender of keukenmachine en meng tot een glad, dik beslag. Giet het beslag in de bakblikjes en bak de taartjes 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie en giet de ruby chocolade over de taartjes die nog in het bakblik zitten. Zet even in de koelkast tot de chocolade hard is en maak eventueel af met de gedroogde frambozen. Klaar zijn je ruby chocoladetaartjes! Heerlijk als ontbijt, nagerecht of lekkere snack.




Close