Roze bieten kwarktaart: eiwitrijk!

Geen zin om een bakje kwark uit te lepelen? Eet je kwark dan in de vorm van een taart! Dit is mijn ultieme kwarktaart recept. Deze maak ik heel regelmatig als ik zin heb in een eiwitrijke snack of ontbijtje.

Voor deze roze bieten kwarktaart gebruikte ik bieten poeder van KoRo, zoals je ziet geeft dit een prachtige kleur aan je gerechten. Je kunt de kwarktaart natuurlijk ook maken zonder de rode poeder.

Op zoek naar andere smaken kwarktaart? Zie hier de kwarktaart met frambozen swirl of de oreo-witte chocolade kwarktaart.

Wat heb je nodig voor de roze bieten kwarktaart?

  • 80 gr volkoren biscuits
  • 70 gr havermout
  • 70 gr tarwebloem
  • 80 gr gesmolten kokosolie
  • 700 gr magere kwark
  • 6 el zoetstof
  • 9 gelatineblaadjes
  • 4 el bietenpoeder
  • Fruit naar keuze
  • Blender of keukenmachine
  • Ronde ingevette springvorm

Hoe maak je de kwarktaart?

Haal de kwark een uur van te voren uit de koelkast zodat deze op kamer temperatuur komt. Doe de biscuits, havermout, tarwebloem en kokosolie in de blender of keukenmachine en meng totdat alles fijn gemalen is. Druk dit mengsel in de ingevette springvorm en zet in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt. Week de gelatineblaadjes in koud water en doe ondertussen de kwark, zoetstof en bietenpoeder in de blender of keukenmachine en meng glad. Als je de kleur nog niet roze genoeg vindt, kan je wat meer poeder toevoegen. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe deze in een steelpannetje, samen met 2 el van het kwarkmengsel en warm op. Zorg dat het niet gaat koken! Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de gelatine, voor dat het gaat binden, bij de kwark en meng nogmaals. Giet dit op de koekbodem en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast totdat je hem versiert met fruit en aan kan snijden.

Per puntje (1/8):
Calorieën: 239
Vet: 12,5 gram
Koolhydraten: 21,1 gram
Eiwitten: 11,5 gram
Vezels: 1,4 gram




Close