Hoe cute zijn deze carrotcakejes? Mijn moeder maakt de lekkerste carrotcake, maar wel vol met minder verantwoorde ingrediënten. Dit gerecht laat zien dat je heel eenvoudig wat ingrediënten kunt vervangen, zonder dat het iets doet aan de smaak. Want deze zijn super lekker geworden!
Wat heb je nodig (voor 4 kleine cakejes, of 1 grote taart)
- 3 eieren
- 1 eiwit
- 200 gr tarwebloem
- 2 bananen
- 250 geraspte winterpeen
- 1 el bakpoeder
- 15 gr zoetstof
- 20 gr honing
- 100 ml gesmolten kokosolie
- 1 el kaneel
- Handje walnoten
- 80 gr mascarpone
- 150 gr magere kwark
- 100 gr philadelphia light
- 2 el zoetstof
- Blender of keukenmachine
- Ronde springvorm met bakpapier
- Ronde uitsteekvorm
Tip: heb je geen ronde uitsteekvorm? Haal dan de boven -en onderkant van een klein maisblikje en je hebt een ronde uitsteekvorm!
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de eieren, tarwebloem, bananen, bakpoeder, zoetstof, honing, gesmolten kokosolie en kaneel in de blender of keukenmachine en meng tot een glad beslag. Doe het beslag in een kom. Rasp de winterpeen en meng deze voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de carrotcake 50 minuten. Prik regelmatig in de carrotcake met een sateprikker, blijft er geen beslag meer aan kleven? Dan is de carrotcake klaar. Haal de carrotcake uit de oven en laat goed afkoelen. Steek met de uitsteker rondjes uit de cake en snijd de kleine taartjes vervolgens doormidden. Meng de mascarpone, kwark, philadelphia en honing door elkaar. Smeer dit mengsel tussen en op de cakejes en maak af met wat walnoten.
1 cakeje bevat:
Calorieën: 507
Vet: 33,2 gram
Koolhydraten: 36,5 gram
Eiwitten: 14,2 gram
Vezels: 3,3 gram
1 Comment
Meer groente eten, hoe doe je dat? februari 23, 2018 at 7:27 pm
[…] Carrotcake Met de grote hoeveelheid suiker vind ik carrotcake geen goede tip om meer groente binnen te krijgen. Maar wel als de ingrediënten vervangen zijn voor meer verantwoorde. ingrediënten. Het eten van taart is dan echt wel mijn favoriete manier om groente te eten. Een healthy variant vind je hier. […]
Comments are closed.