Red velvet taart: No bake

Red velvet taart no bake

Soms (misschien wel iets te vaak) heb je spontaan zin in taart en ga je zoeken wat je nog hebt aan bruikbare ingrediënten. Zo is deze red velvet taart ontstaan. Een kleurrijke taart, die ook nog eens heel makkelijk is om te maken! De taart vult erg door de vele noten, aan een klein stukje heb je al genoeg.

Wat heb je nodig?

  • 300 gr cashewnoten
  • 1 gekookte rode biet
  • 2 el honing
  • Optioneel: zoetstof
  • 100 gr havermout
  • 120 gr dadels
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 2 el cacaopoeder
  • Ronde springvorm (19 cm) met bakpapier
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je de red velvet taart?

Kook de cashewnoten voor 5 minuten zodat deze zacht worden. Doe in de tussentijd de dadels, kokosolie, havermout en cacaopoeder in de blender, blend totdat er een plakkerige substantie ontstaat. Druk dit in een met bakpapier beklede springvorm. Doe vervolgens de uitgelekte cashewnoten in een blender of keukenmachine, voeg steeds een beetje water toe zodat de blender het net aan kan en je een dikke egale massa krijgt. Wees voorzichtig met het toevoegen van het water. Het mengsel mag niet te waterig worden. Voeg vervolgens de rode biet en honing (en zoetstof) toe aan dit mengsel. Blend nog een keer. Giet het cashewmengsel op de bodem en zet voor minstens 3 uur in de koelkast, of een uurtje in de vriezer. Maak af met wat fruit en snijd de taart in 12 kleine puntjes.

Je kunt de taart bewaren in de koelkast of vriezer.




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close