Raspberry-white chocolate cheesecake bars met oreo bodem

De raspberry-white chocolate cheesecake bars zijn echt een aanrader! Ik maak heel vaak cheesecake en maak altijd gebruik van dit recept. Dit keer een valentijns variant, maar ook als het geen valentijnsdag is, zijn deze cheesecake bars top! Oja.. de bodem is gemaakt van oreo koekjes. Uitleggen hoe lekker deze zijn is eigenlijk niet nodig.

Wat heb je nodig (voor 10 bars)?

Voor de bodem

  • 140 gr oreo
  • 50 ml gesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • 30 gr bloem
  • Vierkante springvorm bekleed met bakpapier
  • Blender of keukenmachine

Voor de cheesecake laag

  • 300 gr magere kwark
  • 200 gr huttenkase
  • 25 gr kokosmeel
  • 25 gr tarwebloem
  • 35 gr honing
  • 2 eieren
  • 1 reep witte chocolade (100 gr)
  • Handje diepvries frambozen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Begin dan met de bodem. Breek de oreo’s in stukjes en doe deze in de blender of keukenmachine. Meng totdat je kruimels krijgt en voeg dan de gesmolten kokosolie , bloem en het ei toe. Meng nog een keer. Druk dit in de springvorm. Smelt de witte chocolade in de magnetron. Maak je blender of keukenmachine schoon en voeg dan alle ingrediënten voor de cheesecake laag toe, meng glad. Giet dit op de koekjeslaag en bak de cheesecake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cheesecake helemaal afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt. Je haalt er ongeveer 10 bars uit.

Per stuk (1/8):
Calorieën: 261
Vet: 13,4 gram
Koolhydraten: 26 gram
Eiwitten: 9,3 gram