Proteïne crumble

Ik eet super graag crumble. Bij de yoghurt, huttenkase en kwark. Maar ik hou ervan om overal een proteïne variant van te maken: proteïne koekjes, proteïne cheesecake, noem maar op.

Proteïne crumble bestaat nog niet en kon ik ook nergens vinden. Hoog tijd dus om zelf een recept te ontwikkelen en dat is goed gelukt! Eet de proteïne crumble met vers fruit en kwark en je hebt een heerlijk ontbijt of nagerecht.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 50 gr tarwebloem
  • 50 gr eiwitpoeder (neutrale smaak zoals vanille)
  • 35 gr ongesmolten kokosolie
  • 20 gr honing

Hoe maak je de proteïne crumble?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bloem, samen met de eiwitpoeder, ongesmolten kokosolie en honing in een hoge kom. Het is belangrijk dat je dit stevig door elkaar mengt. Het is de bedoeling dat de ongesmolten kokosolie goed mengt met de bloem en de eiwitpoeder, zodat je ‘brokjes deeg’ krijgt. Doe dit in een ovenschaaltje en bak de crumble ongeveer 15-20 minuten totdat deze goud-bruin is geworden.

Per persoon:
Calorieën: 179
Vet: 9 gram
Koolhydraten: 13 gram
Eiwitten: 11,1 gram
Vezels: 0,5 gram