Pompoentaart met kwark en frambozenjam

Pompoen! We weten natuurlijk allemaal al hoe lekker dat is. Want nu het herfst is, is iedereen helemaal into de pompoen. Maar dat snap ik heel goed want het is super lekker! Maar heb je pompoen wel eens gecombineerd met jam? De warme, kruidige smaak van de pompoen met de koekkruiden en de frisse smaak van de frambozenjam is heerlijk!

Wat heb je nodig?

  • 250 gr diepvries frambozen
  • 3 flinke el chiazaad
  • 15 gr zoetstof poeder
  • 200 gr gekookte pompoen
  • 200 gr tarwebloem
  • 100 gr havermout
  • 1 ei
  • 4 gr bakpoeder
  • 20 gr honing
  • 1 el koekkruiden
  • 200 ml amandelmelk
  • Kleine springvorm met bakpapier

Hoe maak je het?

Kook de pompoen gaar in een laagje water en verwarm de oven voor op 175 graden. Giet af en doe de pompoen in de blender of keukenmachine, samen met de tarwebloem, havermout, ei, bakpoeder, honing, 10 gr zoetstof, koekkruiden en amandelmelk. Meng tot een glad beslag en giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm. Bak de taart ongeveer 30 minuten. Ondertussen kan je de jam maken: doe de diepvriesframbozen in een steelpannetje en warm op. Prak de frambozen fijn en voeg de chiazaadjes en 5 gr zoetstof toe, meng goed en laat de jam afkoelen, dan wordt het dikker. Smeer tot slot de jam op de taart en maak eventueel nog af met wat kwark en verse frambozen

 




1 Comment

Debbythechocoholic oktober 26, 2017 at 9:24 pm

Mmmm dat ziet er weer een heerlijk gerechtje uit! Pompoen vind ik echt een fantastisch ingrediënt waarmee je eindeloos kan variëren.

Comments are closed.