Pompoen pannenkoeken

Op dit moment is pompoen weer ons favoriete herfstgroente. Door zijn vrolijke kleur en zoete smaak is hij in veel gerechten te gebruiken, zelfs in ontbijtjes! Dit keer koos ik ervoor om deze kruidige pompoenpannenkoekjes te maken. Heerlijk voor de koude dagen en een ideale manier om stiekem ’s ochtends al wat groente binnen te krijgen! Dit recept maakte ik voor Ruggengraat!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • 100 gr pompoenpuree (tip: gebruik kant-en-klare pompoenblokjes)
  • 2 eieren
  • 20 gr havermout
  • 100 gr tarwebloem
  • 1 el kaneel
  • 100 ml magere melk
  • Bakspray

Hoe maak je het?

Bereid de pompoen zoals aangegeven op de verpakking en pureer ze. Voeg hier de overige ingrediënten bij en meng tot een glad, dik beslag. Verwarm een koekenpan met wat bakspray en maak kleine bolletjes beslag in de koekenpan. Draai de pannenkoekjes om als er bubbeltjes ontstaan in het beslag. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goud-bruin, stapel ze en versier eventueel met wat kwark en fruit.

Per persoon:
Calorieën: 334
Vet: 8,3 gram
Koolhydraten: 45,9 gram
Eiwitten: 16,9 gram
Vezels: 2,9 gram