Mijn havermout taart is jullie favoriet, ze worden het meeste bekeken op mijn blog en zijn al super vaak gemaakt. Dit komt omdat je deze taart precies hetzelfde maakt als een bakje havermoutpap. Namelijk met havermout en melk.
Vervolgens kan jij jouw favoriete smaken eraan toevoegen. Denk aan vers fruit, kokos, pindakaas en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik hoef vast niet te vragen wat jij liever hebt, havermoutpap of een taart?
Eerder maakte ik al de blueberry havermout taart, pindakaas banaan havermout taart en de rood fruit havermout taart.
Dit keer was het tijd om een havermout taart voor Ruggengraat te maken dat past bij het seizoen. Deze taart is heerlijk kruidig, perfect voor de koude dagen.
Wat heb je nodig?
- 150 gr havermout
- 50 gr eiwitpoeder (vanillesmaak)
- 1 el pumpkin spice mix
- 300 ml melk naar keuze
- 200 gr gepureerde pompoen
- Taartvorm met bakpapier
Voor de topping
- 50 gr philadelphia light
- 100 gr magere kwark
- Honing of zoetstof naar smaak
- Walnoten en pompoenpitten
Hoe maak je de havermout taart?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng.
Voeg daar vervolgens de melk en pompoen bij. Meng door elkaar en giet in de taartvorm bekleed met bakpapier. Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de topping: meng de philadelphia, met de kwark en honing of zoetstof. Zet de topping ondertussen in de koelkast.
Laat de taart afkoelen en maak de taart dan af met de toppings. Je haalt er 8 stukken uit.
Per puntje:
Calorieën: 157
Vet: 2,6 gram
Koolhydraten: 15,8 gram
Eiwitten: 10,6 gram
Vezels: 1,4 gram