Poke bowl

Wel eens gehoord van de poke bowl? Wordt ook wel sushi bowl genoemd en zijn zelfs al in een aantal restaurants te vinden op de kaart, jeej! Ik als sushigek (en ik ben vast niet de enige) moest dit natuurlijk met jullie delen, want het is super lekker en heel makkelijk om zelf te maken! Het is eigenlijk geen recept te noemen want je kan er eindeloos mee variëren. Meestal begin je met rijst onderop. Vervolgens leg je rauwe vis naar keuze op de rijst, vaak samen met wat sojaboontjes en zeewiersalade.

Hieronder mijn favoriete recept, dit kan ik iedere dag wel eten!

Wat heb je nodig?

  • 60 gr gekookte zilvervliesrijst
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad
  • 80 gr verse tonijn in blokjes
  • 80 gr verse zalm in blokjes
  • ½ avocado in stukjes
  • Schijfje citroen
  • 2 el sojaboontjes (edamame)
  • 100 gr zeewiersalade (wakame)

Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd alle toppings in blokjes. Doe de rijst in een kom en meng hier 1 el sojasaus doorheen. Doe de blokjes tonijn en zalm in een aparte kom en meng ook met 1 el sojasaus. Leg vervolgens alle de toppings op de rijst: de tonijn, zalm, avocado, sojaboontjes, zeewiersalade en het schijfje citroen. Strooi er tot slot nog 1 el sesamzaad over en klaar is je poke bowl!

 




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close