Poké Bowl met gemarineerde zalm en mango

Inmiddels kennen we allemaal wel de poké bowl en kan je ze in diverse restaurants al op de kaart vinden, jeej! Een poké bowl is eigenlijk gewoon sushi in een schaaltje. Super lekker en een erg gezonde maaltijd natuurlijk. Want het gerecht, dat oorspronkelijk uit Hawaii komt, bestaat uit rauwe vis (zoals tonijn of zalm), sushi rijst (of gewone rijst) en allerlei heerlijke verse groenten.

Je snapt dat je eindeloos kunt variëren met dit gerecht. Dit keer koos ik voor één van mijn favoriete combinaties: de poké bowl met gemarineerde zalm en mango.

Dit recept maakte ik voor Ruggengraat en kan je ook op hun website vinden!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150 gr witte rijst
  • 2 el edamame bonen
  • 1 avocado
  • 200 gr zalmfilet
  • 1 mango
  • 2 el ketjap
  • 1 el honing
  • 1 el sesamzaad

Hoe maak je de poké bowl?

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat daarna goed afkoelen. Zet ondertussen de zalm in de marinade: snijd de zalmfilet in blokjes en doe de blokjes zalm in een schaaltje samen met de ketjap, honing en sesamzaad. Meng goed en zet in de koelkast totdat je rijst afgekoeld is. Schil en ontpit de avocado en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de mango. Verdeel de rijst over twee schaaltjes en verdeel daarna de edamame bonen, avocado, zalm en mango over de rijst. Maak af met wat sesamzaad en giet er nog wat ketjap overheen. Eetsmakelijk!




Close