Plaattaart appel-kaneel van brood

Ik wilde al een hele tijd een plaattaart maken, maar ik zag het niet zo zitten om bladerdeeg te gebruiken. Toen bedacht ik me dat bruin brood misschien een goed alternatief zou zijn en dat klopte! Deze plaattaart met appel proeft echt als een appeltaartje.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 4 boterhammen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 appel
  • 1 el kaneel
  • 3 el mascarpone
  • 2 el magere kwark
  • 1 el honing
  • Amandelschaafsel

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de korstjes van de boterhammen en smeer ze in met zonnebloemolie. Druk de boterhammen tegen elkaar zodat ze vast zitten. Bak de bodem 10 minuten totdat het brood krokant is geworden. Snijd ondertussen de appel in partjes en meng de mascarpone, kwark en honing. Haal de bodem uit de oven en smeer in met het mascarpone mengsel, verdeel de appel hier dakpansgewijs over. Strooi wat kaneel over de appel, gevolgd door het amandelschaafsel. Zet de plaattaart nog 10-15 minuten in de oven

Per persoon:
Calorieën: 202
Vet: 12,8 gram
Koolhydraten: 19,8 gram
Eiwitten: 3.3 gram
Vezels: 0 gram