Pizza Frietjes: CHEAT OF THE WEEK

Houd je van pizza én friet? Kan je ook altijd zo moeilijk kiezen? Ik heb dé oplossing voor je! Maak gewoon deze pizza frietjes, makkelijker dan helemaal een pizza maken, maar veel lekkerder!

Hoe ik op dit gerecht gekomen ben? De dag na koningsdag had ik uiteraard enorm veel zin in een vette hap. Moest ik nu kiezen voor een pizza of friet? Toen kwam ik op het idee om pizza frietjes te gaan uit proberen en het was super lekker! Uiteraard moest ik het recept direct met jullie delen.

Dit is natuurlijk een ‘cheat’ of hoe je het ook wilt noemen. Maar je kunt de frietjes ook in de airfryer of oven maken, zoals ik altijd doe. Scheelt toch weer :). Dan is dit gerecht helemaal niet zo slecht. Ook kan je lekker varieren met de toppings. Dit keer heb ik gekozen voor de welbekende pizza salami, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor verschillende soorten kaas of bbq chicken. Yum!

Je cheat helemaal compleet maken? Dan zou deze Salted Caramel Freakshake wel eens het ideale nagerecht kunnen zijn.

Wat heb je nodig voor 1 persoon

  • 150 gr (oven)friet
  • 40 gr geraspte kaas
  • 3 plakjes salami
  • 1/4 groene paprika
  • 2 el tomatensaus
  • Zout en peper naar smaak

Hoe maak je de pizza frietjes?

Bereid de frietjes zoals aangegeven op de verpakking en leg ze vervolgens in een ovenschaal. Maak de frietjes op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ondertussen snijd je de paprika in kleine blokjes. Smeer de tomatensaus over de friet. Verdeel de overige ingrediënten: de kaas, salami en paprika over de friet en bak de pizza frietjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Totdat de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!
Close