Pina Colada Taart

Kokos, je houdt er van of niet. Maar ik hou er zo veel van, dat ik het liefst in ieder recept kokos doe, zeker als het steeds warmer wordt buiten. Ik hou dan ook erg van pina colada’s. Niet het meest gezonde drankje. Daarom deze pina colada taart, hier kan je best wat vaker een stukje van nemen.

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 2 eiwitten
  • 200 gr gesmolten kokosolie
  • 2 el bakpoeder
  • 100 gr havermeel
  • 170 gr tarwebloem
  • 120 gr ananas + extra voor de topping
  • 50 gr honing
  • 20 gr kokosrasp + extra voor de topping
  • 200 gr kokosyoghurt
  • 2 gelatineblaadjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de eieren, eiwitten, kokosolie, bakpoeder, meel, bloem, ananas, honing en kokosrasp in de blender en meng tot een egaal beslag. Giet dit beslag in een ingevette bakvorm en bak de taart 30-35 minuten. Laat de taart afkoelen voordat je de topping maakt (ja dat is best lastig). Afgekoeld? Laat nu 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp deze uit en warm deze op zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de geweekte gelatineblaadjes nu bij de kokosyogurt en smeer dit op de taart. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast, dan stijft de kokosyoghurt op. Versier tot slot nog met wat kokosrasp en stukjes ananas. Eetsmakelijk!

 




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close