Perencake met hele peren

Perencake hele peren

Cake.. I love it. Nu het koud buiten is heb ik meer zin in zoete gerechten en ik had zin om weer eens een lekkere luchtige cake te bakken, maar natuurlijk wel een cake dat past bij het seizoen. Deze perencake is perfect voor de winter. Wil je iets speciaals op tafel zetten? Dan is deze cake met hele peren erin weer eens wat anders.

Perencake hele peren

Wat heb je nodig (voor 1 cake/12 plakken)?

  • 160 gr tarwebloem
  • 100 gr havermeel
  • 2 el bakpoeder
  • 120 ml gesmolten kokosolie
  • 60 gr honing
  • 4 eieren
  • 50 ml water
  • 3 peren
  • Cakevorm met bakpapier

Hoe maak je de perencake?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de tarwebloem, havermeel en bakpoeder in een kom en meng. Voeg hier dan de kokosolie, honing, eieren en water bij, meng tot een glad beslag. Giet een beetje beslag in de cakevorm. Schil de peren en zet ze rechtop in het beslag. Giet de rest van het beslag om de peren heen. Bak de cake ongeveer 50 minuten. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem snijd, je haalt er 12 plakken uit.

Per plak:
Calorieën: 224
Vet: 13 gram
Koolhydraten: 20,7 gram
Eiwitten: 5,3 gram