Peren-kruimeltaart. Suikervrij!

Deze suikervrije peren-kruimeltaart is een leuke variatie op de appeltaart. Als je deze peren-kruimeltaart maakt, ruikt je hele huis naar de herfst. Zoete peren met kaneel, onder een krokant kruimellaagje.. heerlijk toch! Én maar 186 calorieën per puntje.

Dit recept maakte ik voor Ruggengraat!

Wat heb je nodig voor 1 taart?

  • 200 gr tarwebloem
  • 5 el honing
  • 40 ml gesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • 4 peren
  • 1 el kaneel
  • 2 el ongesmolten kokosolie
  • Springvorm met bakpapier (19 cm)

Hoe maak je de suikervrije peren-kruimeltaart

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe 120 gr tarwebloem, 3 el honing, gesmolten kokosolie en het ei in een kom en meng totdat je deeg krijgt. Druk het deeg in de springvorm met bakpapier, zodat de bodem en zijkanten zijn bedekt. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Schil de peren en snijd deze in blokjes van ca 1 cm. Doe deze in een schaaltje en meng hier de kaneel door. Haal de bodem uit de oven en verdeel de stukjes appel over de bodem.

Doe de overige tarwebloem, ongesmolten kokosolie en 2 el honing in een apart schaaltje en meng totdat er brokjes deeg ontstaan. Verdeel de brokjes deeg over de perenstukjes en bak de taart nog eens 20-30 minuten.

Per puntje (1/8):
Calorieën: 186
Vet: 7,2 gram
Koolhydraten: 25,3 gram
Eiwitten: 4,2 gram
Vezels: 1,1 gram




Close