Pepernotentaart

Iedere keer als ik pepernoten eet krijg ik weer dat ultieme sinterklaasgevoel. Om te voorkomen dat het hele zakje pepernoten daardoor in 1 keer op gaat, maakte ik een pepernoten taart. Neem een flink stuk en geloof me, je zit vol en grijpt niet meer naar het zakje pepernoten!

Wat heb je nodig?

  • 250 ml magere melk
  • 90 gr speltmeel
  • 90 gr whey vanille bodylab
  • 70 gr amandelmeel
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 el koekkruiden
  • 2 el zoetstof poeder
  • 80 gr kruidnoten
  • Springvorm met bakpapier

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alle ingredi├źnten, behalve de kruidnoten, in de blender en meng tot een glad beslag. Giet dit beslag in de met bakpapier beklede springvorm en strooi de kruidnoten eroverheen. Bak de taart ongeveer 35 minuten. Kijk regelmatig of de taart goed is door er een sat├ęprikker in te steken. Kleeft er geen beslag aan, dan is hij klaar! Laat je hem te lang in de oven staan, wordt de taart snel droog.

Enjoy!

 

Pepernoten cake.jpg




2 Comments

Lena oktober 8, 2018 at 6:29 am

Wat is whey vanille aub?

Reply
Jacky oktober 8, 2018 at 4:54 pm

Whey is eiwitpoeder. Je kunt het onder andere bestellen bij Bodylab

Reply
Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close