Peanutbutter & jelly poffertjes

Als kind kon je mij erg blij maken met poffertjes, maar stiekem nu nog steeds. De combinatie van pindakaas en jam kennen we allemaal wel en maken de poffertjes lekker zoet, zonder geraffineerde suikers.

Wat heb je nodig voor de poffertjes?

  • 30 gr whey/eiwitpoeder, smaak naar keuze
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • Pindakaas of pindapasta
  • Kokosolie om in te bakken
  • Poffertjespan

Wat heb je nodig voor een klein potje jam?

  • 100 gr aardbeien of ander fruit naar keuze
  • Zoetstof naar keuze
  • 15 gr chiazaad
  • Scheutje verse sinaasappelsap
  • Blender of mixer

Hoe maak je het?

Begin met de jam, blend de aardbeien met een scheutje sinaasappelsap tot een gladde massa. Warm het aarbeienmengsel op in een steelpannetje, zodra het kookt voeg je het chiazaad toe. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. De jam wordt vanzelf dikker. Nu kan je beginnen met de poffertjes. Doe de whey, eieren en het eiwit in een kom of blender, en mix tot een glad beslag. Bak van dit beslag de poffertjes in kokosolie. Smeer tot slot wat pindakaas en jam tussen de poffertjes. Smakelijk!




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close