Peanutbutter & jelly pannenkoeken van tofu

Ik wilde graag meer proteïne toevoegen aan mijn pannenkoeken en bedacht me dat tofu daar wel geschikt voor zou zijn. De tofu maakt de pannenkoeken heerlijk zacht en doordat je er whey aan toevoegt proef je er ook niks van! Ze zijn heerlijk.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 240 gr tofu
  • 4 eieren
  • 50 gr whey (vanillesmaak)
  • 20 gr pindakaas
  • 2 el jam
  • Bakspray
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je het?

Doe de tofu in de blender of keukenmachine, samen met de eieren en whey. Meng tot een glad beslag. Spray wat bakspray in de koekenpan en giet een bolletje beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur totdat beide kanten goudbruin zijn geworden. Smeer tussen elke pannenkoek wat pindakaas en stapel ze. Maak tot slot af met wat jam.

Per persoon:
Calorieën: 453
Vet: 22,4 gr
Koolhydraten: 12,7 gr
Eiwitten: 43,7 gr
Vezels: 2,3 gr




1 Comment

Hartige wortel-spinazie pannenkoekjes september 20, 2018 at 6:24 pm

[…] ook heerlijk. Ik heb al veel geëxperimenteerd met verschillende soorten pannenkoeken, zoals de Peanutbutter Jelly pannenkoeken van tofu of de chocolate chip […]

Reply
Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close