Peanut butter & jelly havermout

Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete eten is, dan zeg ik sowieso havermout. Havermout kan ik de hele dag door eten, zelfs ’s avonds. Ik merk dat steeds meer mensen havermout gaan eten. Waarom ik zou van havermout hou? Het vult lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Dit keer maakte ik de peanut butter & jelly variant voor Ruggengraat.com! Een heerlijke combi. Ga jij deze ook proberen?

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 45 gr havermout
  • Water
  • 1 el pindakaas
  • 75 gr diepvriesfruit
  • 1/2 el chiazaad
  • 15 gr whey (of honing/zoetstof)

Hoe maak je het?

Doe het diepvriesfruit in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Prak het fruit fijn tot een papje en voeg hier het chiazaad bij. Meng goed en haal van het vuur, het wordt nu vanzelf dik. Dit is je jam. Doe de havermout in een pannetje en voeg hier de whey, pindakaas en ongeveer 100 ml water bij.

Kook de havermout ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur, blijf roeren. Is je havermout te waterig? Voeg dan meer havermout toe. Is je havermout te dik? Voeg dan meer water toe. Doe de havermout in een schaaltje en voeg de jam erbij. Eet smakelijk!

Dit is een gesponsorde blogpost

 
Close