Een smaakexplosie deze pasta salade halloumi en tahini dressing. De zoete smaak van de dressing in combinatie met de sterke smaak van de halloumi is heerlijk!
Dit recept ontwikkelde ik voor BioToday en vind je ook op hun website, samen met nog veel meer heerlijke recepten.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Voor de salade
- 125 gr Volkoren pasta
- 100 gr Halloumi
- ½ Winterpeen
- ½ Puntpaprika
- Handje rucola
- Olijfolie
Voor de dressing
- 2 el BioToday Tahini
- 1 el Olijfolie
- 1 el Citroensap
- ½ tl Knoflookpoeder
- 1 el Agavesiroop
- Scheutje water
- Peper en zout naar smaak

Hoe maak je de pasta salade?
Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de halloumi in plakken, verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi aan beide kanten goud-bruin. Maak ondertussen de dressing door de tahini te mengen met de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, agavesiroop en een scheutje water. Maak de dressing op smaak met peper en zout. Snijd de winterpeen en puntpaprika in blokjes en doe in een kom, samen met de rucola en pasta. Meng hierdoor de dressing. Maak af met de plakjes halloumi. Klaar is je pasta salade!
