Pannenkoekentaart

Pannenkoekentaart

Gek op zoete pannenkoeken? Dan ben je vast ook gek op deze pannenkoekentaart. Ik heb hem altijd al eens willen maken, maar ik zag er een beetje tegenop omdat het me veel werk leek. Maar dat valt heel erg mee, zeker als je het samen maakt.
Leuk voor kinderen, maar natuurlijk ook voor jezelf of voor op een (kinder)feestje.  

Voor deze pannenkoekentaart heb ik de vegan pannenkoekenmix van Koopmans gebruikt. Heerlijke pannenkoeken zoals je van Koopmans gewend bent, alleen nu 100% plantaardig. Dus zonder koemelk en ei. Je hoeft alleen nog plantaardige melk toe te voegen aan de pannenkoekenmix!  Wij hebben plantaardige melk met vanillesmaak toegevoegd voor een lekkere zoete pannenkoeken. Evy is een kieskeurige eter, maar ze had zich al vol gegeten aan de pannenkoeken nog voordat de pannenkoekentaart klaar was. Helemaal goedgekeurd dus!

Pannenkoekentaart

Wat heb je nodig voor 1 pannenkoekentaart?

Liever helemaal vegan? De vegan opties staan achter het ingrediënt.

  • 250 gr mascarpone (of 200 gr gemalen cashewnoten)
  • 250 gr magere kwark (of plantaardige kwark)
  • 200 gr Philadelphia light (of Violife Creamy original Flavour)
  • 30 gr agavesiroop
  • Vers fruit naar keuze
  • 2 x vegan pannenkoekenmix van Koopmans (+ plantaardige melk)
  • Olie om de pannenkoeken in te bakken

Hoe maak je het?

Maak het pannenkoekenbeslag zoals aangegeven op de verpakking. Bak van het beslag een stapel pannenkoeken in de olie. Laat de pannenkoeken even afkoelen. Meng de mascarpone, kwark, Philadelphia en agavesiroop door elkaar en smeer dit op een pannenkoek. Leg hier vervolgens weer een pannenkoek op, gevolgd door het mascarpone mengsel. Herhaal dit totdat de pannenkoeken op zijn en je een pannenkoekenstapel hebt. Verdeel het fruit over de pannenkoek. Je haalt 8 puntjes uit deze taart

Smullen maar! Wanneer ga jij de pannenkoekentaart maken met je kids?

Liefs jackyClose