Pannenkoeken op 5 manieren!

5 pannenkoeken recepten

Wat voor pannenkoeken moet je nu weer maken? Er is zoveel keus! Daarom deel ik vandaag mijn 5 favoriete manieren om heerlijke pannenkoeken op tafel te zetten.

5 pannenkoeken recepten

Pannenkoeken zijn mijn ultieme ontbijt, lunch, avondeten… eigenlijk kunnen ze altijd. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik al veel geëxperimenteerd heb met diverse pannenkoeken recepten.

Van tofu pannenkoeken, avocado pannenkoeken, tot pannenkoeken met kikkererwten. Het kan allemaal. Hieronder deel ik met jullie mijn 5 favoriete basisrecepten voor pannenkoeken. Bakken maar!

Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan eens op de pagina van Jumbo met heerlijke pannenkoeken recepten.

1. Pannenkoeken van tofu

Ik wilde graag meer proteïne toevoegen aan mijn pannenkoeken en bedacht me dat tofu daar wel geschikt voor zou zijn. De tofu maakt ze heerlijk zacht en doordat je er whey aan toevoegt proef je er niets van! Ze zijn heerlijk.

Recept voor 2 personen

  • 240 gr tofu
  • 4 eieren
  • 50 gr whey (vanillesmaak)
  • Bakspray of olijfolie
  • Blender of keukenmachine

Doe de tofu in de blender of keukenmachine, samen met de eieren en whey. Meng tot een glad beslag. Verwarm een koekenpan met wat bakspray of olie en giet een bolletje beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur totdat beide kanten goudbruin zijn geworden. Enjoy!

Geen inspiratie voor de topping? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het recept van de peanutbutter & jelly pannenkoeken van tofu.

2. Luchtige American pancakes

HET geheim voor die heerlijke fluffy american pancakes? Dat is dit makkelijke recept.

Recept voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 60 gr tarwebloem
  • 120 ml (plantaardige) melk naar keuze
  • 30 gr zoetstof (poedervorm)
  • 1 gr bakpoeder
  • Olie of bakspray
  • Mixer

Scheid het eiwit van het eigeel en verdeel over 2 schaaltjes. Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de bloem, melk, zoetstof en bakpoeder bij de eierdooiers en meng tot een glad beslag. Voeg het opgeklopte eiwit bij het beslag en schep voorzichtig door elkaar. Verwarm een scheutje olie/bakspray in een koekenpan. Schep een bolletje beslag in de pan, doe een deksel op de pan, laat staan op middelhoog vuur. Ontstaan er belletjes in de pannenkoek, schep hem dan om en bak nog ongeveer 2 minuten. Herhaal dit tot je beslag op is.

Op deze website vind je leuke ideetjes voor gezonde toppings voor op je pannenkoek.

3. Pannenkoeken van avocado

We zijn massaal avocado gaan eten en dat snap ik goed. Een avocado levert gezonde vetten en je kunt er alle kanten mee op. Je maakt er zelfs pannenkoeken van!

Recept voor 2 personen

  • 1 rijpe avocado
  • 90 gr tarwebloem
  • Snufje zout
  • 70 ml (plantaardige) melk naar keuze
  • 1 ei
  • Stevia naar smaak
  • Bakspray of olijfolie

Prak de avocado fijn met een vork, voeg hierbij de tarwebloem, zout, melk, ei en stevia. Meng tot een glad, dik beslag. Verwarm wat bakspray (of olie) in een koekenpan en bak kleine ronde pannenkoekjes op laag tot middelhoog vuur (ze branden snel aan). Plaats een deksel op de pan om te zorgen dat ze goed gaar worden.

4. Pannenkoeken van kikkererwten

Nog zo’n pannenkoeken recept bomvol proteïne… en super voedzaam natuurlijk.

Recept voor 2 personen

  • 240 gr kikkererwten (1 blikje)
  • 120 ml (plantaardige) melk naar keuze
  • 1 flinke el tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 eiwit
  • 30 gr whey vanillesmaak
  • Bakspray of olijfolie
  • Blender of keukenmachine

Doe de uitgelekte kikkererwten in de blender of keukenmachine, samen met de melk, tarwebloem, bakpoeder, eiwit en whey. Meng tot een glad beslag. Spray wat bakspray (of olie) in de koekenpan en giet een bolletje beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur totdat beide kanten goudbruin zijn geworden.

Met dit recept maakte ik chocolate chip pannenkoeken!

5. Pannenkoeken van ricotta

Dikke pannenkoeken kunnen al snel droog worden. Maar niet als je ze met ricotta maakt. Daarmee worden ze heerlijk smeuïg!

Recept voor 2 personen

  • 180 gr ricotta
  • 50 gr tarwebloem
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • Snufje zout
  • Stevia naar smaak
  • 70 ml magere melk
  • Bakspray of olijfolie
  • Blender of keukenmachine

Doe de ricotta met de tarwebloem, ei, eiwit, zout, stevia en melk in de blender of keukenmachine en meng tot een glad beslag. Spray wat bakspray (of olijfolie) in de koekenpan en giet een bolletje beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur totdat beide kanten goudbruin zijn geworden.

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete pannenkoeken recept is?




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close