Oreo-witte chocolade kwarktaart

Oreo’s zijn zo al super lekker, maar oreo’s in een taart is nog lekkerder! Deze kwarktaart met oreo en witte chocolade is toch wel de lekkerste kwarktaart die ik tot nu toe heb gemaakt. Het proeft (en het ziet er uit) als een mega oreo, snel maken dus!

Wat heb je nodig?

  • 900 gr magere kwark
  • 150 gr witte chocolade
  • 9 gelatineblaadjes
  • 85 gr gesmolten kokosolie
  • 180 gr oreo
  • 90 gr havermout
  • 6 el zoetstof (poeder)
  • Taartvorm bekleed met bakpapier
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je het?

Doe 130 gr oreo, havermout en gesmolten kokosolie in de blender en meng totdat je een dik mengsel krijgt. Druk dit mengsel in de met bakpapier beklede taartvorm en zet even in de koelkast. Laat vervolgens de gelatineblaadjes 5 minuten in een laagje koud water weken. Smelt de chocolade in de magnetron. Doe de kwark met de gesmolten chocolade en zoetstof in de blender en meng. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp deze uit. Doe de gelatineblaadjes samen met een flinke eetlepel kwark-mengsel in een steelpan en warm op (laat de rest van de kwark in de blender zitten). Laat het gelatine-mengsel niet koken! Laat het mengsel een paar minuten afkoelen, terwijl je blijft roeren. Voeg het gelatinemengsel bij het kwarkmengsel in de blender en meng nog een keer goed. Giet het kwarkmengsel bovenop de koekjesbodem. Zet de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast. Strooi tot slot de overige oreo’s over de kwarktaart en snijd in 8 stukken

Per punt (1/8):
Calorieën: 385
Vet: 20,7 gram
Koolhydraten: 38 gram
Eiwitten: 12,7 gram
Vezels: 1,2 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close