Oreo brownie: CHEAT OF THE WEEK

Nog zo’n ultieme cheat: de brownie.. en dan het liefst met oreo natuurlijk. Want oreo maakt alles net even wat beter. Dus dit keer is de CHEAT OF THE WEEK de oreo brownie! Deze brownie is zo lekker smeuïg. De oreo stukjes bovenop zorgen voor de perfecte bite.

Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om deze brownie goed te kunnen maken. Dus hup de keuken in en smullen maar!

Wat heb je nodig voor deze oreo brownie?

  • 180 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gr suiker
  • 180 gr pure chocolade
  • 4 eieren
  • 100 gr tarwebloem
  • 350 gr roomkaas
  • 8 oreo’s

Hoe maak je de brownie?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de chocolade au bain marie, of in de magnetron. Voeg hier de roomboter en de helft van de suiker bij en meng door elkaar. Voeg hier 3 eieren en de bloem bij en meng nogmaals. Giet het chocolade mengsel in de bakvorm.

Doe de andere helft van de suiker in een aparte kom, samen met de roomkaas en 1 ei. Meng goed en giet dit op de chocoladelaag. Breek de oreo in grove stukken en verdeel over de brownie. Roer een klein beetje door elkaar zodat je een marmer effect krijgt. Bak de brownie ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. De brownie zal na 50 minuten nog redelijk vloeibaar zijn van binnen, maar dit komt goed zodra hij afgekoeld is.

Tip: zorg wel dat er mensen zijn om mee te eten, want deze brownie gaat hoe dan ook op.

Enjoy!