Nutty oats – warme, romige havermoutpap

Nutty oats

Soms kan havermoutpap best saai zijn. Wat mij betreft is dat het zeker niet. Je kunt er namelijk eindeloos mee varieren en aanpassen naar jouw smaak. Je kunt het zelfs als lunch of diner (hartige pap) eten.

Dit keer de nutty oats: warme havermoutpap met noten. Past heerlijk bij dit koude, winterse weer!

Dit recept ontwikkelde ik voor BioToday en vind je ook op hun website, samen met nog veel meer heerlijke recepten.

Nutty oats

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)

– 50 gr havermout
– 200 ml (plantaardige) melk
– 2 el agavesiroop
– Handje gemengde noten
– 1 el Biotoday Gemengde notenpasta
– Optioneel: verse blauwe bessen

Nutty oats

Hoe maak je de nutty oats?

Doe de havermout, melk en agavesiroop in een steelpannetje en meng. Zet op middelhoog vuur en laat de havermoutpap 5 minuten koken terwijl je het regelmatig door blijft roeren, zodat het niet aanbrandt. Wordt de pap te dik? Voeg dan wat extra melk toe. Blijft de pap te dun? Voeg dan wat extra havermout toe. Doe de havermoutpap in een schaaltje en maak af met de noten, gemengde notenpasta en eventueel blauwe bessen. Enjoy!

Wist je dat je havermoutpap ook geschikt kunt maken voor je baby? Ik schreef er een blog over.