Heerlijke Aziatische noedelsoep, ook wel ramen genoemd, met kippendij, shiitake en bimi. Een vullende maaltijd die je zowel voor de lunch als voor het avondeten kan eten.
De eerste keer dat ik ramen at was een paar weken geleden in een restaurant. Zelf maak ik niet zo snel soep, maar dit moest ik natuurlijk eens proberen. Dit is natuurlijk ook geen typische soep die wij in Nederland kennen. Het was heerlijk! Dat wilde ik thuis ook proberen. Ondanks dat je best veel ingrediënten nodig hebt, is de noedelsoep heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)
- 150 gr kippendijfilet
- 2 el honing
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el ketjap
- 500 ml bouillon naar keuze
- 1 teentje knoflook
- 1 el sojasaus
- 0,5 cm gember
- 1 el olijfolie
- 1 gekookt ei
- 80 gr shiitake
- 100 gr bimi
- 100 gr wortel
- 2 radijsjes
- 1 bosui
- 100 gr noedels naar keuze
- 1 tl zwart sesamzaad
Hoe maak je het?
Snijd de kippendijen in blokjes en marineer met de honing, paprikapoeder en ketjap. Zet even in de koelkast.
Snijd de knoflook en gember in kleine blokjes en voeg bij de bouillon, samen met de sojasaus. Laat 15 minuten op zacht vuur staan.
Bak de gemarineerde kippendijen gaar in een koekenpan met olijfolie. Kook het ei hard in ca. 8 minuten en snijd doormidden. Snijd de wortel in plakjes. Kook de bimi en wortel 4 minuten beetgaar. Bak de shiitake in 4 minuten beetgaar in een koekenpan met olijfolie.
Snijd de radijsjes in plakjes en de bosui in ringetjes.
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking en giet af. Verdeel de noedels over 2 borden, gevolgd door de wortel, bimi, shiitake, radijsjes, kip en het ei. Giet hierover de bouillon. Garneer met de bosui en sesamzaad.