Naanbrood met aardbei en geitenkaas

Wist je dat het heel lekker kan zijn om aardbeien te combineren met hartige ingrediënten? Voor het maken van naanbrood heb je maar 3 ingrediënten nodig: de basis bestaat uit magere kwark en bloem. Verder kan je eindeloos variëren met de toppings en kruiden. Ideaal toch!?

Wat heb je nodig:

  • 60 gr magere kwark
  • 75 gr tarwebloem
  • 2 gr bakpoeder
  • 20 gr geitenkaas
  • 5 aardbeien
  • Handje verse basilicum
  • 10 gr pecannoten
  • 10 gr honing
  • Grillpan

Hoe maak je het?

Laat de grillpan heet worden. Doe de magere kwark, bloem en bakpoeder in een schaaltje en meng totdat je een bol deeg krijgt. Maak je handen vochtig (want het deeg is erg plakkerig) en maak er een mooi bolletje van. Leg het bolletje in de grillpan en spreid dit met de bolle kant van een lepel uit over de grillpan totdat je een plat stuk brood krijgt. Laat het naanbrood ongeveer 3 minuten aanbakken op hoog vuur, draai hem nu om en bak nog een keer 3 minuten. Beleg het naanbrood met aardbeien, geitenkaas, pecannoten, basilicum en honing

Per persoon:
Calorieën: 465
Vet: 13,8 gram
Koolhydraten: 64,8 gram
Eiwitten: 17,5 gram
Vezels: 4,2 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close