Sinterklaastaart: super makkelijk recept!

Sinterklaastaart

Met pakjesavond een echte eyecatcher op tafel zetten of een leuke verrassing voor je kinderen. Of zelfs een suprise verstoppen in deze sinterklaastaart, het kan allemaal. Dit is een heel makkelijk recept, die je in een handomdraai op tafel zet, wel zo fijn met de drukke feestdagen!

Uiteraard is de sinterklaastaart zelf (behalve het strooigoed) zonder toegevoegde suikers.

Voor jullie zocht ik 15 lekkere sinterklaasrecepten bij elkaar voor als je op zoek bent naar nog meer sint inspiratie!

Sinterklaastaart

Wat heb je nodig voor 1 sinterklaastaart

Voor de cake

  • 200 gr tarwebloem
  • 120 gr kokosolie
  • 3 eieren
  • 40 gr honing
  • 3 el zoetstof (poeder)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 flinke el kaneel
  • Snufje zout
  • 100 ml water

Voor de topping

  • 150 gr mascarpone
  • 50 gr magere kwark
  • 1 el zoetstof (poeder)
  • Divers strooigoed
Sinterklaastaart

Hoe maak je de sinterklaastaart?

Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de tarwebloem, zoetstof, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en meng goed. Voeg dan de kokosolie, eieren, honing en water toe en meng tot een glad, dik, beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 40 minuten. Maak ondertussen de topping door de mascarpone, magere kwark en zoetstof goed te mengen. Smeer dit op de taart als deze helemaal is afgekoeld. Versier de taart met allerlei gezellig strooigoed zoals pepernoten, chocolade munten en chocolade.

Per puntje (zonder het strooigoed) (1/8):
Calorieën: 342
Vet: 24,7 gram
Koolhydraten: 22,8 gram
Eiwitten: 7,1 gram
Vezels: 1,1 gram