Makkelijke komkommer sushi met zalm

Nog steeds ben ik niet zo’n ster in het zelf maken van sushi, dus verzinnen we gewoon meer makkelijke manieren om zelf sushi te maken. Dit keer makkelijke komkommer sushi met zalm. Je holt een plakje komkommer uit en doet daar het sushi mengsel in. Makkelijker kan niet toch? Leuk voor op een feestje of als healthy snack ’s avonds op de bank!

Dit recept maakte ik voor Ruggengraat en kan je ook op hun website vinden!

Wat heb je nodig?

  • 1/2 komkommer
  • 2 el gekookte zilvervliesrijst
  • 2 el gerookte zalm
  • 1/2 avocado
  • Zout en peper naar smaak
  • Sojasaus

Hoe maak je de komkommer sushi?

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Doe de rijst in een schaaltje, samen met de gerookte zalm en avocado. Meng door elkaar. Snijd de komkommer in plakjes en hol ze uit met een lepeltje. Druk het rijst-mengsel in de holtes en klaar is je makkelijke komkommer sushi!

Hele recept (zonder sojasaus):
Calorieën: 343
Vet: 18,4 gr
Koolhydraten: 29 gr
Eiwitten: 16,1 gr
Vezels: 6,8 gr




Close