Is mijn leven op een negatieve manier veranderd bij het krijgen van een kindje?

“Wacht maar, je leven is voorbij als je kinderen krijgt”
“Geniet nog maar even van je vrijheid, die is straks voorbij”

Hoevaak ik deze opmerkingen niet kreeg tijdens de zwangerschap. Over het algemeen staat het krijgen van een kindje er natuurlijk om bekend dat je hobby’s voor het kindje moeten wijken. Dat je minder vrije tijd hebt en dat het krijgen van een baby je leven helemaal op zijn kop zet. Maar begin dan niet aan kinderen (als je het voor het kiezen hebt natuurlijk). Denk je dat we aan kinderen zouden beginnen als we denken dat ons leven straks voorbij is? Denk je dat we aan kinderen zouden beginnen als we na de geboorte niet meer kunnen genieten van ons leven? Denk je dat we aan kinderen beginnen als ons vrijheid dan verdwenen is? Natuurlijk verandert er iets met het krijgen van een kind, maar geldt dat ook voor mij?

Voordat je zwanger wordt weet je inderdaad dat je leven veranderd. Maar ik hoop toch echt dat je zwanger probeert te worden met het idee dat je leven op een positieve manier veranderd en dat een kindje je leven verrijkt. Dat was wel mijn verwachting in ieder geval. Voor mijn zwangerschap was ik altijd een hele erge huismus. Als ik 1 keer in de 3 maanden uit ging was dat veel. Ik hechtte wel onwijs veel waarde aan mijn vrijheid en aan familie, aan dingen doen met vrienden minder eerlijk gezegd. Tijdens mijn zwangerschap werkte ik nog, terwijl ik tegelijkertijd een eigen onderneming had. Ik wilde er altijd voor Evy zijn en ik voelde me niet vrij als ik voor een baas werkte. Daarom heb ik ervoor gekozen om volledig voor mijn eigen onderneming te gaan. Dit zou betekenen dat ik nog meer thuis zou zijn en me volledig vrij zou voelen.

Inmiddels is Evy er en mijn leven is totaal niet veranderd op een negatieve manier. Waarom? Ik zat al veel thuis, ik ging al niet veel uit, ik leefde al volgens een strakke planning, ik sliep al niet uit, etc. Het enige wat veranderd is, is dat mijn leven nóg veel leuker is! Een kindje krijgen is het beste en mooiste wat me ooit is overkomen. Met zijn 3e is het leven nog veel leuker dan met zijn 2e. Wij houden zielsveel van Evy en kunnen ons geen leven meer zonder haar voorstellen. Kortom, mijn vrijheid ben ik totaal niet kwijt, ik geniet nu nog meer mét Evy en mijn leven is niet voorbij, sterker nog, mijn leven begint pas net mét Evy.

Is jouw leven veranderd na het krijgen van een kindje? Ik ben benieuwd!
Close