Iedere zondagochtend staat er voor jullie een heerlijk pannenkoekenrecept klaar, de pancake sunday! Vandaag lemon poppyseed pannenkoeken van tofu.
Om meer proteïne toe te voegen aan mijn pannenkoeken koos ik voor tofu. De tofu maakt deze lemon poppyseed pannenkoeken heerlijk zacht en doordat je er whey aan toevoegt proef je er niks van, mocht je niet van tofu houden. Ze zijn heerlijk en… ze bevatten 50 gr eiwit per portie!
Van Brabantia kreeg ik onder andere deze mooie groene bakset. Ideaal om het pannenkoekenbeslag mee te maken.
Hier vind je nog meer pannenkoeken inspiratie
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 240 gr tofu
- 4 eieren
- 50 gr whey (vanillesmaak)
- 1 el citroensap
- Citroenschil van 1/2 citroen
- 1 el maanzaadjes
- Olie om in te bakken

Hoe maak je de lemon poppyseed pannenkoeken?
Doe de tofu in de kom en pureer glad. Voeg de eieren, whey, maanzaad, citroensap en schil hierbij. Meng tot een glad beslag. Verwarm wat olie in de koekenpan en giet een bolletje beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur totdat beide kanten goudbruin zijn geworden.
Eetsmakelijk!
Per persoon:
Calorieën: 418
Vet: 22 gram
Koolhydraten: 4,6 gram
Eiwitten: 49 gram
Vezels: 6 gram

Dit is een gesponsorde blogpost