Lemon poppyseed cheesecake: Bomvol proteïne!

Iedere ochtend cheesecake als ontbijt.. Klinkt heel goed toch? Vanaf nu kan je iedere ochtend guilt free genieten van een groot stuk cheesecake, want de kwark en de huttenkase zorgen ervoor dat deze lemon poppyseed cheesecake veel eiwitten bevat. Ideaal toch?
Dit keer koos ik voor de smaak lemon poppyseed, en van mijn favorieten!

Dat ik cheesecake fan ben is overduidelijk, want je kunt heel veel varianten vinden op mijn website. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de lemon raspberry en de white chocolate cheesecake bars

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 140 gr volkorenkoekjes
  • 50 ml gesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • Springvorm bekleed met bakpapier
  • Blender of keukenmachine

Voor de cheesecake laag:

  • 300 gr magere kwark
  • 200 gr huttenkase
  • 25 gr kokosmeel
  • 25 gr tarwebloem
  • 35 gr honing
  • 2 eieren
  • 10 ml citroensap
  • 3 el maanzaad
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je de lemon poppyseed cheesecake?

Als eerst verwarm je de oven voor op 160 graden.

Begin dan met het maken van de bodem. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de blender of keukenmachine en meng totdat je een gladde, dikke massa krijgt. Druk dit in de springvorm bekleed met bakpapier. Zet even aan de kant.

Maak je blender of keukenmachine schoon en doe hier alle ingrediënten voor de cheesecake laag in. Meng glad en giet dit op de bodem. Bak de cheesecake 60 minuten in de voorverwarmde oven en laat de lemon poppyseed cheesecake afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Je haalt er ongeveer 8 stukken uit.

Per persoon:
Calorieën: 245
Vet: 12,7 gram
Koolhydraten: 20,3 gram
Eiwitten: 11,2 gram
Vezels: 1 gram




Close