Lemon crumble cupcakes – met maanzaad

Lemon crumble cupcakes

Heerlijk luchtige, frisse lemon crumble cupcakes. Met een extra bite, namelijk een topping met crumble en maanzaad in de cupcake. Makkelijk als snelle snack of zelfs ontbijt!

Wat heb je nodig (voor 9 cupcakes)?

Voor de cupcakes

  • 200 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 70 gr honing of agavesiroop
  • 1 citroen
  • 4 eieren
  • 180 gr volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el maanzaad
  • Cupcake vorm

Voor de crumble

  • 2 tl citroensap
  • 80 gr roomboter (dit keer wel uit de koelkast!)
  • 120 gr volkorenmeel
  • 50 gr honing of agavesiroop

Veel van mijn ingrediënten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je de lemon crumble cupcakes?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de roomboter in een kom, samen met de honing/agavesiroop en het sap en de schil van de hele citroen. Mix glad en voeg de eieren toe. Voeg dan langzaam de bloem en bakpoeder toe terwijl je blijft mixen. Meng met een lepel de maanzaadjes door het beslag. Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 met het beslag.

Nu maak je de crumble door alle ingrediënten in een schaal te doen en deze goed te mengen met je handen totdat je brokjes deeg krijgt. Verdeel de crumble over de cupcakes en bak de cupcakes ca 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit is een gesponsorde blogpost




Close