Learning Tower: DIY. Makkelijk & goedkoop

learning tower

Een nieuwsgierig kindje dat aan je been staat te trekken tijdens het koken en steeds onder de hete pannen door loopt, daar is een oplossing voor en het kost je maar een paar tientjes.. en een beetje geduld. De learning tower!

learning tower (2)

Als wij bezig zijn in de keuken is Evy altijd erg nieuwsgierig naar wat daar allemaal gebeurt. Ze loopt dan voortdurend onder de pannen door met kokend heet water. Als wij per ongeluk iets laten vallen… levensgevaarlijk! Dus zette we haar maar bij ons op het aanrecht. Geweldig vond ze het, maar ook niet ideaal. Ze kan eraf vallen en zelf kan je geen kant op in de keuken.

Op Instagram zag ik al regelmatig de learning tower voorbij komen, die moest hier dus ook zo snel mogelijk komen!

De learning tower

De learning tower is een hoge kruk waar je kindje zelf op kan klimmen en hierdoor gemakkelijk overal bij kan, net als volwassenen dat kunnen. De learning tower komt voort uit de Montessori pedagogiek. De gedachte erachter is dat je je kindje zo veel mogelijk kunt betrekken bij de dagelijkse bezigheden. Denk aan koken en schoonmaken. Maar niet alleen in de keuken, je kunt de learning tower ook gemakkelijk gebruiken in bijvoorbeeld de badkamer. Middels de learning tower kan je kindje zelfstandig en veilig ontdekken.

Beter eten

Als Evy en ik aan het koken zijn, is het doel niet eten en zijn we veel ‘losser’ bezig met voeding dan dat we aan tafel zitten. Dit zorgt er bij Evy voor dat ze werkelijk alles wat ik aan het snijden ben proeft. Van paprika, ui, limoen tot tomaat. Tomaat lust ze niet, maar als we aan het koken zijn opeens wel. Dus misschien kan dit een leuke hulp zijn voor slechte eters.

€25 of €100?

Diverse learning towers zijn te bestellen vanaf €100. Maar je kunt ook heel makkelijk zelf eentje maken. Zonder de verf ben je dan klaar voor ongeveer €25. Misschien zijn de ontwerpen van de kant-en-klare learning towers mooier… het is maar net wat je wilt!

Je kunt de learning tower op veel verschillende manieren maken, ik zag al diverse DIY’s voorbij komen, op Instagram bij @desireeboessenkool bijvoorbeeld en op deze blog. Hieronder zal ik precies uitleggen hoe je een learning tower maakt aan de hand van twee Ikea krukjes.

DIY

Wat heb je nodig?

Hoe maak je de learning tower?

Oke, ik ga het goed proberen uit te leggen. Want ik heb dit over gelaten aan mijn handige vader. Je zet de BEKVAM kruk (trapje) in elkaar volgens de beschrijving. Vervolgens ga je de ODDVAR kruk in elkaar zetten, maar die wordt iets anders dan hij eigenlijk hoort te zijn. De kruk heeft 2 horizontale latjes aan iedere kant. Aan 1 kant laat je 1 latje weg en plaats je alleen het bovenste latje. Het weglaten van het onderste latje zorgt ervoor dat je kindje erop kan klimmen en het bovenste latje zorgt ervoor dat je kindje niet achterover kan vallen. Zie de foto hieronder. Ook bevestig je de de grote houten plank niet aan de bovenkant, maar aan de onderkant van de kruk. Deze onderkant bevestig je vervolgens op het BEKVAM krukje (trapje) met de boormachine en klaar is je learning tower! Je kunt hem eventueel nog verven in de gewenste kleur. Wij hebben gekozen voor crème omdat dit het beste past bij ons meubels en keuken.

Het enige nadeel is dat het bovenste krukje best smal is, waardoor Evy er nu nog niet zelf op durft te klimmen. Ze moet zichzelf er dan echt ‘in wurmen’. Hopelijk komt dat nog en anders tillen wij haar er gewoon in, ook geen probleem.

Dus nu kan je zelf aan de slag! Ik ben heel benieuwd of jullie een learning tower gaan maken en wat jullie kindje hier van vindt.

En als je er eentje maakt, dan kan je bijvoorbeeld één van deze gezonde recepten samen maken!
1 Comment

Yvette februari 1, 2021 at 10:18 am

HI! Wat leuk dat je naar onze blog over de Learning Tower linkt. Dankje!

Comments are closed.

Close