Kwarktaart in een glaasje

Kwarktaart in een glaasje

Deze kwarktaart in een glaasje is niet zomaar een kwarktaartje. Het ziet eruit alsof je er enorm veel werk aan hebt gehad, maar stiekem is het gewoon heel makkelijk om de laagjes in het glaasje zo schuin te krijgen. Een verrassend nagerechtje of ontbijtje voor als je bezoek krijgt, of gewoon lekker voor jezelf.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 5 digestive biscuits
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 300 gr magere kwark op kamertemperatuur
  • 4 gelatineblaadjes
  • 4 el honing of agavesiroop
  • 1 el suikerbietenpoeder
  • Handje gedroogde frambozen
  • 4 kleine glaasjes
  • Muffinvorm

Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je de kwarktaart in een glaasje?

Doe de digestive biscuits in een plastic zakje en verkruimel fijn. Meng de kruimels met de gesmolten kokosolie en verdeel over de 4 glaasjes. Druk de koek goed aan en zet even in de koelkast. Week 2 gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp ze uit en doe in een steelpannetje, samen met 1 lepel kwark. Warm kort op, maar let op, het mag niet koken! Blijf roeren totdat de gelatine is opgelost. Doe 150 gr magere kwark in een schaaltje, voeg hier de gelatine en 2 el honing bij en meng glad. Haal de glaasjes uit de koelkast en leg de glaasjes schuin in een muffinvorm. Vul ze voor de helft met de kwark. Zet de muffinvorm met de glaasjes een half uurtje in de koelkast.

Nu begin je met de roze laag. Week de overige gelatineblaadjes in koud water. Doe de rest van de magere kwark in een schaaltje en meng hier de suikerbietenpoeder en honing door. Knijp de gelatineblaadjes uit, doe in een steelpan, samen met 1 el van de roze kwark. Warm nogmaals op en meng de gelatine door de roze kwark.

De glaasjes kan je nu uit de koelkast halen en recht zetten. Giet de roze kwark in het glaasje en zet nog een half uurtje in de koelkast. Maak af met de gedroogde frambozen.

Dit is een gesponsorde blogpost




Geef een antwoord

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close