Kruidige vijgencake

Kruidige vijgencake

Het vijgen seizoen is van juli tot oktober. Toch denk ik aan de herfst en kouder wordende dagen als ik vijgen zie. Daarom moest ik ook een kruidige vijgencake maken, die ideaal is voor een regenachtige dag met een dekentje op de bank, net als de cinnamon bun pancakes die ik laatst maken. Als ontbijt is deze cake natuurlijk ook geschikt.

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gr volkorenbloem
  • 70 gr roomboter
  • 100 gr kokosolie
  • 3 eieren
  • 160 gr magere kwark
  • 1 el bakpoeder
  • 60 gr agavesiroop
  • 1 el koekkruiden
  • 7 vijgen
  • Cakevorm

Veel van mijn ingrediënten shop ik bij KoRo. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals superfoods, exoten, noten en gedroogd fruit. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je de kruidige vijgencake?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de roomboter en kokosolie in een pan au bain-marie. Laat even afkoelen en voeg hier dan de overige ingrediënten bij. Doe 6 vijgen in een andere kom en pureer. Voeg dit ook bij het beslag en meng nog een keer. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en snijd de laatste vijg in plakjes. Leg de plakjes bovenop het beslag en bak de cake 25-30 minuten. Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt en uit de vorm haalt. Eetsmakelijk!

Dit is een gesponsorde blogpost




Close