Kokos’rijst’ & mango van BLOEMKOOLRIJST

OMG dit is zo lekker! Vooral omdat je weet dat je super veel groente eet, maar dit totaal niet proeft. Misschien kennen jullie het heerlijke Thaise nagerecht wel: kokosrijst met mango. Dit keer verving ik de rijst voor bloemkool rijst omdat het echt tijd werd dat ik meer groente ging eten. Opgelost! Want als je hiermee je dag begint, begin je direct al lekker met 200 gr groente.

Dit recept maakte ik voor Ruggengraat en vind je ook op hun website!

Wil je dit gerecht samen met je kindje eten? Hiervan bestaat ook een baby variant!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 1/2 mango
  • 300 ml kokosdrink
  • 10 gr kokosrasp
  • 20 gr honing of zoetstof naar smaak
  • Optineel: rood fruit voor de kleur

Hoe maak je de kokos & mango bloemkoolrijst?

Doe de bloemkoolrijst samen met de kokosdrink, kokosrasp en zoetstof of honing in een steelpannetje en kook 15 minuten. Schil ondertussen de mango en snijd in blokjes. Doe de rijst in een kommetje samen met de mango. Eetsmakelijk!

Voor het hele recept (zonder honing, met zoetstof):
Calorieën: 410
Vet: 17,9 gram
Koolhydraten: 38,4 gram
Eiwitten: 20,9 gram
Vezels: 11,7 gram




Close