KERST: magere kwarktaart

Geloof me, als je deze taart op tafel zet is iedereen je dankbaar. Ten eerste omdat deze taart er prachtig uit ziet (en hij eigenlijk stiekem heel makkelijk te maken is) en ten tweede omdat deze kwarktaart gemaakt is van magere kwark (en je dit absoluut niet proeft). Na een flinke calorierijke kerstmaaltijd, is een puntje van deze magere kwarktaart de beste keuze die je kunt maken.

Wat heb je nodig voor de magere kwarktaart?

  • Een pak lange vingers
  • 800 gr magere kwark
  • 6 el zoetstof
  • 9 gelatineblaadjes
  • Frambozen en bessen
  • Verse munt
  • Ronde ingevette springvorm
Magere kerst kwarktaart

Hoe maak je de kerst kwarktaart?

Haal de kwark een uur van te voren uit de koelkast zodat deze op kamer temperatuur is. Vet de springvorm in en leg lange vingers op de bodem totdat de hele bodem bedekt is. Week de gelatineblaadjes in koud water en doe ondertussen de kwark en zoetstof in de blender of keukenmachine en meng glad. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe deze in een steelpannetje, samen met 2 el van het kwarkmengsel en warm op. Zorg dat het niet gaat koken! Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dit mengsel, voor dat het gaat binden, bij de rest van de kwark en meng nogmaals. Giet dit op de lange vinger bodem en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast. Haal vervolgens uit de koelkast en ‘plak’ de lange vingers rondom op de zijkant van de taart. Breek eventueel de lange vingers door midden zodat ze net zo hoog zijn als de taart. Versier de taart met vers fruit en munt.

Per puntje (1/8):
Calorieën: 139
Vet: 1 gram
Koolhydraten: 23,5 gram
Eiwitten: 10,1 gram
Vezels: 0,3 gram




Close