Kersen-bananencake

Ik had weer eens zin in een gezonde ‘mealprep’ cake. Zodat ik niet meer grijp naar ongezonde tussendoortjes. Ik koos voor de kersen-bananencake.

Kersen-bananencake

Wat heb je nodig (voor ongeveer 12 plakken)

  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 40 gr honing
  • 60 ml kokosolie
  • 180 gr havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr kersen
  • Blender of keukenmachine
  • Cakeblik met bakpapier

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten, behalve de kersen, in de blender of keukenmachine en meng totdat je een glad beslag krijgt. Was en ontpit de kersen en snijd in stukjes, roer deze voorzichtig door het beslag heen. Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake 50 minuten. Prik er af en toe even in met een satéprikker, blijft er geen beslag aan plakken? Dan is de cake klaar. Laat hem goed afkoelen totdat je hem snijd, je haalt er ongeveer 12 stukken uit

Kersencake

Per plak:
Calorieën: 213
Vet: 11,7 gram
Koolhydraten: 21,6 gram
Eiwitten: 5,4 gram
Vezels: 2,4 gram