Hét geheim voor luchtige pannenkoeken

American pancakes (2)

Iedere week maak ik sowieso wel een keer pannenkoeken. Af en toe is het dan tijd voor een nieuw recept, dit keer had ik zin in luchtige pannenkoeken. Je krijgt ze luchtig op een hele simpele manier!

Mega lekker en makkelijk te maken, met maar 5 ingrediënten.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 4 eieren
  • 60 gr tarwebloem
  • 120 ml melk
  • 30 gr zoetstof (poedervorm)
  • 1 gr bakpoeder
  • Olie of bakspray om in te bakken
  • Mixer

Hoe maak je de luchtige pannenkoeken?

Scheid het eiwit van het eigeel en verdeel over 2 schaaltjes. Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de bloem, melk, zoetstof en bakpoeder bij de eierdooiers en meng tot een glad beslag. Voeg het opgeklopte eiwit bij het beslag en schep voorzichtig door elkaar. Verwarm een scheutje olie/bakspray in een koekenpan. Schep een bolletje beslag in de pan, doe een deksel op de pan, laat staan op middelhoog vuur. Ontstaan er belletjes in de pannenkoek, schep hem dan om en bak nog ongeveer 2 minuten. Herhaal dit tot je beslag op is.

Lekker met honing, kwark en vers fruit!




Geef een antwoord

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close