Herfstsalade pompoen & pasta

Het is overduidelijk weer herfst. Om alvast in de herfststemming te komen kunnen we weer heerlijk gaan koken met pompoen! Naast een lekkere pompoensmoothie, kan je ook een gezonde salade maken met pompoen. Dit keer een herfstsalade met pompoen, pasta, spinazie en feta.

Dit recept maakte ik voor Ruggengraat

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 200 gr pompoenblokjes
  • 60 gr volkoren penne
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 30 gr verse spinazie
  • 20 gr gezouten pistachenoten
  • 30 gr feta

Hoe maak je deze herfstsalade met pompoen

Verwarm de oven voor op 200 gr. Versprijd de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Bestrooi dan met de knoflookpoeder, peper en zout. Bak de pompoen ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Kook de penne gaar en giet af. Doe balsamicoazijn, honing, peper en zout in een saladekom en voeg hier de spinazie, penne en pistachenoten bij. Meng goed. Leg de salade op een bord en verdeel hierover de geroosterde pompoen en feta.

Per portie:
Calorieën: 591
Vet: 26,2 gram
Koolhydraten: 68 gram
Eiwitten: 18,6 gram
Vezels: 4,2 gram




Close