Dé 3 healthy hotspots van Alkmaar

Je bent een dagje shoppen in Alkmaar (mijn stad 😉 ), maar je hebt geen zin in een ongezonde hap. Geen nood. Hieronder vind je dé 3 healthy hotspots van Alkmaar die je niet mag missen!

De poké bowl bij restaurant ECHT

Soepp: 100% biologisch én gezond

Soepp is er voor de mensen die houden van het ultieme huiskamergevoel en persoonlijke aandacht. Soepp heeft een fantastisch intereur uit grootmoeders tijd en alles daarvan is te koop (shoppen én eten, ideaal). Bij dit restaurant is alles 100% biologisch en ze werken zoveel mogelijk samen met bio-ondernemers uit de buurt. Ontbijten, lunchen, dineren of snacken, het kan er allemaal. Niet alleen met soep, je kunt er bijvoorbeeld gebakken bananenbrood (€4,50) krijgen of een Marokkaanse couscous salade (€9,50). De gerechten zijn allemaal vegetarisch, waarvan merendeel plantaardig. Heb je speciale dieetwensen? Ze passen de gerechten direct voor je aan waar je bij staat. Tip: vraag eens naar de suikervrije taartjes, je merkt totaal niet dat ze suikervrij zijn. Heerlijk dus!

Hekelstraat 31
1811 BL Alkmaar
www.soepp.nl

Saladebar Oogst: jouw ultieme gezonde salade

Van gezonde salades, tot voedzame soepjes en sappen, bij Oogst is er genoeg keuze. Kies bijvoorbeeld voor de sushi bowl (€11,00), de kip burrito (€9,50) en natuurlijk kan de gembershot (€2,00) ook niet ontbreken op het menu. Vind je het toch nog lastig kiezen? Dan kan je altijd nog je eigen salade samenstellen. Het restaurant gebruikt vooral biologische producten die in de omgeving worden geoogst en natuurlijk zijn de dressings vrij van toegevoegde suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen. Tip: Woon je in de buurt? Je kunt alle gerechten ook bij ze bestellen via ‘thuisbezorgd’, lekker makkelijk.

Zevenhuizen 8
1811 KB Alkmaar
www.saladebar-oogst-alkmaar.nl

Maar natuurlijk heb ik de beste voor het laatst bewaard..

ECHT: ongezond in een gezond jasje

Op nummer één staat ECHT. Voor een ontbijt of lunch ben je hier aan het juiste adres. Wil je hier aan het werk met je laptop en een kopje koffie en een taartje? Ook dat is geen probleem. De naam verklapt het al, je vindt hier verse gerechten zonder overbodige toevoegingen. Denk aan heerlijke suikervrije taartjes, kleurrijke buddha bowls met bruine rijst (€9,00) of prachtige breakfast bowls. Maar wat ECHT ‘echt’ bijzonder maakt, zijn de prachtige gerechten. Ze steken ongezonde gerechten in een gezond jasje, zonder dat je het door hebt. Heb je te veel haast? Je kunt alles meenemen voor onderweg, makkelijk!

Marktstraat 4
1811 LG Alkmaar
www.echtfood.nl

Ik ben benieuwd, welke van deze healthy hotspots in Alkmaar wil jij als eerst bezoeken?

Close