Havermoutpap voor je baby! Gezond én makkelijk

havermout voor je baby

Havermoutpap voor je baby? Ja zeker dat kan gewoon!

Zelf eet ik het liefst havermoutpap ‘s ochtends, ‘s middags, als tussendoortje (bijvoorbeeld deze) en ik verwerk havermout in bijna al mijn recepten. Waarom ik dat doe? Het is zo veelzijdig, gezond en het vult enorm.. je raad het al, Evy moest er ook aan geloven.

Je kunt kant-en-klare papjes kopen, maar je kunt ze ook gewoon zelf maken voor je kindje. Het is erg makkelijk én ook nog eens heel lekker!

Je kunt namelijk hét favoriete stuk fruit van jouw kindje toevoegen aan de havermoutpap. Een heerlijk zoet papje, zonder kunstmatige toevoegingen. Gezonder kan niet toch?

Dit keer koos ik voor de combi appel en kaneel en het was een succes!

Wat heb je nodig (voor 1 portie havermoutpap)?

  • 25 gr havermeel
  • 100 ml melk (je kunt flesvoeding gebruiken, gewone melk of amandelmelk)
  • 1/2 appel
  • 1 tl kaneel

Hoe maak je havermoutpap voor je baby?

Je kunt havermeel kopen of je kunt gemakkelijk havermeel van havermout maken door het even in je blender of keukenmachine te doen. Let er wel op dat je blender of keukenmachine droog is! Anders blijft alles plakken. Doe het havermeel daarna in een pannetje samen met de melk en kook ongeveer 10 minuutjes tot een dik papje. Is het papje te dik voor jouw baby? Voeg dan wat extra melk of water toe. Is het papje te dun voor jouw baby? Voeg dan wat extra havermeel toe. Schil de appel en snijd in stukjes. Voeg de stukjes appel en kaneel bij het papje en pureer de appel door de pap met een staafmixer. Smullen maar!

Ik ben benieuwd, wat voor havermoutpap maak jij wel eens voor je kindje?
2 Comments

Lindy juli 17, 2019 at 6:19 am

Ziet er heerlijk uit! Ik eet net als jij ook veel havermout en wil dit mijn baby ook straks geven. Hij is nu 6 maanden. Vanaf hoe oud gaf jjj Evy dit?

Jacky juli 20, 2019 at 6:31 am

Het zou eventueel nu al kunnen. Maar begin eerst met rijstebloem papjes en ga dan langzaam over op havermoutpap. Anders is het te zwaar voor het maagje

Comments are closed.

Close