Havermoutpap voor je baby? Ja zeker dat kan gewoon!
Zelf eet ik het liefst havermoutpap ’s ochtends, ’s middags, als tussendoortje (bijvoorbeeld deze) en ik verwerk havermout in bijna al mijn recepten. Waarom ik dat doe? Het is zo veelzijdig, gezond en het vult enorm.. je raad het al, Evy moest er ook aan geloven.
Je kunt kant-en-klare papjes kopen, maar je kunt ze ook gewoon zelf maken voor je kindje. Het is erg makkelijk én ook nog eens heel lekker!
Je kunt namelijk hét favoriete stuk fruit van jouw kindje toevoegen aan de havermoutpap. Een heerlijk zoet papje, zonder kunstmatige toevoegingen. Gezonder kan niet toch?
Dit keer koos ik voor de combi appel en kaneel en het was een succes!
Wat heb je nodig (voor 1 portie havermoutpap)?
- 25 gr havermeel
- 100 ml melk (je kunt flesvoeding gebruiken, gewone melk of amandelmelk)
- 1/2 appel
- 1 tl kaneel
Hoe maak je havermoutpap voor je baby?
Je kunt havermeel kopen of je kunt gemakkelijk havermeel van havermout maken door het even in je blender of keukenmachine te doen. Let er wel op dat je blender of keukenmachine droog is! Anders blijft alles plakken. Doe het havermeel daarna in een pannetje samen met de melk en kook ongeveer 10 minuutjes tot een dik papje. Is het papje te dik voor jouw baby? Voeg dan wat extra melk of water toe. Is het papje te dun voor jouw baby? Voeg dan wat extra havermeel toe. Schil de appel en snijd in stukjes. Voeg de stukjes appel en kaneel bij het papje en pureer de appel door de pap met een staafmixer. Smullen maar!
Ik ben benieuwd, wat voor havermoutpap maak jij wel eens voor je kindje?
4 Comments
Lindy juli 17, 2019 at 6:19 am
Ziet er heerlijk uit! Ik eet net als jij ook veel havermout en wil dit mijn baby ook straks geven. Hij is nu 6 maanden. Vanaf hoe oud gaf jjj Evy dit?
Jacky juli 20, 2019 at 6:31 am
Het zou eventueel nu al kunnen. Maar begin eerst met rijstebloem papjes en ga dan langzaam over op havermoutpap. Anders is het te zwaar voor het maagje
Louise november 28, 2020 at 9:42 am
Hoi Jacky! Ik heb een vraag. Nadat het pak Biobim haverpap bijna op was bij ons besloot ik dat ik zelf ook wel fijne haverpap kon maken. Ik heb dus bio havermout in de blender fijngemaakt en daarna aan opvolgmelk toegevoegd. Toen kwam ik er achter dat het een hele andere structuur heeft! De kant en klare haverpap bindt direct bij 50graden melk tot een fijne stevige pap. Mijn eigen havermeel bindt niet direct en moet eerst op het vuur om het een geheel te maken. En het resultaat is een zeer plakkerig geheel wat mijn baby (en ikzelf) niet lekker vinden. Weet jij wat het verschil is? Volgens het pak bestaat Biobim haverpap uit 100% bio havervlokken.
Jacky december 21, 2020 at 7:10 pm
Wat raar! Daar snap ik helemaal niks van, vooral omdat het beide uit 100% havermout zou moeten bestaan. Heb je al geprobeerd om het niet op het vuur te doen maar het een tijdje te laten staan?
Comments are closed.