Havermout cake, vegan – 4 ingrediënten!

Havermout cake

Het recept van deze havermout cake is gebaseerd op mijn havermout taart, waar jullie helemaal gek van zijn en die al heel vaak gemaakt is. Vooral omdat het zo voedzaam is, makkelijk is en je kunt er eindeloos mee varieren.

Zo maakte ik bijvoorbeeld zelf al de chocolade havermout taart, lemon poppyseed havermout taart, pompoen havermout taart en nog veel meer.

Dit keer geen havermout taart, maar een havermout cake. Ik ben fan! Hij is zo lekker smeuïg, vegan én zonder geraffineerde suikers. Oja, nog een voordeel: je hebt maar 4 ingrediënten nodig om dit heerlijke ontbijtje of snackje klaar te maken.

Ook lekker voor de kids!

Wat heb je nodig voor 1 havermout cake?

  • 200 gr havermout
  • 400 ml plantaardige melk
  • 60 gr agavesiroop
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • Optioneel: blauwe bessen of ander vers fruit
  • Cakevorm

Tip: vervang 50 gr havermout door 50 gr proteine poeder voor de extra eiwitten én een lekker smaakje (denk aan vanille of chocolade). Het kan zijn dat de cake dan te zoet wordt. Wees voorzichtig met het toevoegen van de agavesiroop en proef af en toe even.

Nog een tip: je kunt de blauwe bessen vervangen door ander fruit, je kunt bijvoorbeeld zelfs kiezen voor chocolade stukjes of rozijnen. Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties!

Hoe maak je de cake?

Iedereen kan deze cake maken, het is namelijk zo makkelijk dat het bijna geen recept te noemen is. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak de havermout cake 35 minuten in de oven.

Laat de cake goed afkoelen, snijd dan in plakken. Je kunt de plakjes cake bewaren in de koelkast, maar nog langer kan je ze bewaren in de vriezer zodat je altijd een voorraadje hebt liggen!
Close