Griesmeelcake – met vanille!

Griesmeelcake

Ik was weer eens aan het kijken op de website van KoRo en zag dat ze nu ook biologische speltgriesmeel verkopen. Dat moest ik hebben, dacht ik. In de eerste instantie wilde ik daar griesmeelpap mee maken, maar toen ik zocht naar leuke griesmeel recepten kwam ik al snel uit op allerlei varianten van de griesmeelcake. Die moest ik natuurlijk ook proberen. De structuur van deze griesmeelcake is heerlijk! Een tussendoortje, ontbijtje of lunch. Met of zonder beleg, het kan eigenlijk allemaal.

Griesmeelcake

Wat heb je nodig voor 1 griesmeelcake?

Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je: met de code JACKY krijg jij 5% korting op je bestelling!

Hoe maak je de cake?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe griesmeel, zoetstof en bakpoeder in een kom en meng. Voeg hier de vanillevla, eieren en zonnebloemolie bij en meng nog een keer goed. Giet het beslag in een cakevorm en bak de griesmeelcake ca 60 minuten. Kijk daarna of hij gaar is door er een sateprikker in te steken. Zit er geen beslag aan de prikker? Dan is de cake klaar. Zit er wel beslag aan? Dan moet de cake nog wat langer de oven in.

Hier vind je nog meer cake inspiratie

Dit is een gesponsorde blogpost
Close