Gingerbread repen

Ik kan niet wachten met het delen van kerstrecepten, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen toch? Ieder jaar maak ik gingerbread mannetjes, want gingerbread hoort echt bij de kerst vind ik. Maar ik vond het tijd voor een andere variant. De gingerbread repen. Dit is toch wel mijn favoriete winter/kerst snack! Deze cakejes zijn kruidig en zoet, ideaal voor het nagerecht of als snack.

Wat heb je nodig?

  • 160 gr tarwebloem
  • 50 gr kokosolie
  • 1 el kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl gember poeder
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 60 gr honing
  • 20 gr philadelphia light
  • 50 gr magere kwark
  • Optioneel: zuurstok
  • Ovenschaaltje met bakpapier

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de tarwebloem in een schaaltje en voeg hier de kaneel, nootmuskaat, gember poeder, zout en bakpoeder bij. Meng goed. Voeg dan de kokosolie, 50 gr honing en eieren erbij en meng nog een keer tot een dik beslag. Giet dit beslag in het ovenschaaltje met bakpapier en bak de repen 15 minuten. Laat ze afkoelen.

Ondertussen kan je de topping maken. Meng de philadelphia met de kwark en 10 gr honing en smeer dit op de gingerbread. Versier eventueel met de stukjes zuurstok en snijd er 8 blokjes uit.

Per stuk (1/8):
Calorieën: 172
Vet: 7,7 gram
Koolhydraten: 20,3 gram
Eiwitten: 4,4 gram
Vezels: 0,9 gram




Close