‘Gezonde’ kapsalon met kip

Gezonde kapsalon

Als je vaker op mijn website kijkt, weet je vast dat ik het fantastisch vind om wat meer ongezondere, calorierijke gerechten in een ‘gezond’, meer verantwoord jasje te steken. Dat de ‘gezonde’ kapsalon met kip nog niet op mijn website te vinden was, kan natuurlijk eigenlijk niet.

Kapsalon is één van mijn favoriete maaltijden en eigenlijk haal ik het nooit. Waarom niet? Omdat een kapsalon vaak rond de 1800 calorieën bevat. Dat is natuurlijk super veel als je kijkt naar wat je op een dag aan calorieën nodig hebt. Ik maak het altijd zelf, eerlijk gezegd vind ik deze variant misschien nog wel lekkerder. Deze variant bevat 540 calorieën, scheelt een hoop toch?!

Liever een vegetarische variant? Deze kapsalon falafel is echt een aanrader!

Gezonde kapsalon

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 x kipfilet
  • 300 gr ovenfriet naar keuze
  • 150 gr gemengde sla
  • Handje cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr magere yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl kipkruiden

Hoe maak je de gezonde kapsalon?

Bereid de ovenfriet zoals aangegeven op de verpakking en maak op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilet in kleine stukken. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet gaar. Maak de kipfilet op smaak met de kipkruiden. Snijd ondertussen de tomaatjes en de komkommer in stukjes. Doe de yoghurt en de mayonaise in een salade schaal, voeg hier 1 el olijfolie, de knoflookpoeder en wat zout bij. Meng door elkaar en proef. Voeg eventueel nog wat zout toe. Zet de helft van de saus apart en laat de andere helft in de saladekom zitten. Voeg hier de sla, tomaat en komkommer bij en meng door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden, gevolgd door de friet en de kipfilet. Verdeel de overige saus eroverheen en eetsmakelijk!

Per persoon:
Calorieën: 540
Vet: 26,1 gram
Koolhydraten: 38,7 gram
Eiwitten: 32 gram
Vezels: 1 gram




Geef een reactie

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked

Close