Zit jouw koekjesdeeg ook altijd per ongeluk in je buik voordat er koekjes van gebakken kunnen worden? Bij mij wel. Dat is natuurlijk stiekem het leukste gedeelte van koekjes bakken. Helaas is koekjesdeeg niet heel gezond, er wordt zelfs beweerd dat je er ziek van kan worden door de rauwe eieren. Toch bleef mijn behoefte aan koekjesdeeg bestaan en bedacht ik dit recept. Ik plaatste er een foto van op mijn instastories en kreeg heel veel vraag naar het recept. Dus bij deze!
Eigenlijk is het geen recept te noemen want het bestaat maar uit 2 ingrediënten, bevat 37 gram eiwitten en je kunt het hele bakje in 1x zelf opeten, ideaal! Ik eet het vaak als ontbijt of post-workout. Het vult enorm.
Hoe maak je het?
Laat 1 blikje kikkererwten (240 gr) goed uitlekken en doe in de blender of keukenmachine. Voeg hier 1 schep whey (eiwitpoeder) aan toe met de smaak cookies & cream of vanille en 2 el water. Voeg een snufje zout toe en meng tot een dik, glad mengsel. Hoe de structuur wordt hangt erg af van het soort whey dat je gebruikt, wordt het te droog? Dan kan je extra water en/of notenpasta toevoegen.
Tip: om het net echt te maken kan je er nog wat stukjes chocolade door roeren
1 Comment
Jullie 10 favoriete recepten van 2017 december 31, 2017 at 5:28 pm
[…] Gezonde cookie dough […]
Comments are closed.