Gezonde cheesecake brownies

gezonde cheesecake brownies

Dit recept van de gezonde cheesecake brownies is the best of both worlds. Als je niet kunt kiezen tussen een brownie of cheesecake, maak je ze toch gewoon allebei?

Ingrediënten voor de cheesecake brownies

Wat heb je nodig voor de brownielaag?

  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 80 gr tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 2 flinke el cacaopoeder
  • 1 tl baksoda
  • 80 gr kwark
  • 60 gr dadels
  • Zoetstof naar keuze

Wat heb je nodig voor de cheesecakelaag?

  • 40 ml gesmolten kokosolie:
  • 2 eieren
  • 350 gr magere kwark
  • 25 gr custard
  • 30 gr eiwit poeder vanillesmaak
  • 1 tl vanillepoeder
  • Zoetstof naar keuze
  • Bakvorm (24×15 cm)
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je de gezonde cheesecake brownies?

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in. Doe alle ingrediënten voor de brownie in een keukenmachine of blender en blend totdat je een egaal beslag krijgt. Doe het beslag in de bakvorm. Meng vervolgens de ingrediënten voor de cheesecake in een keukenmachine of blender tot een egaal beslag, giet dit beslag op de brownie-laag. Bak de cheesecake-brownie ongeveer 20-30 minuten, prik af en toe met een sateprikker in de cake. Blijft er geen beslag aan plakken, dan is hij goed. Laat de cake even afkoelen, snijd er ongeveer 18 blokjes uit. Genieten maar!

Per blokje:
Calorieën: 136
Vetten: 9,8 gram
Koolhydraten: 6,4 gram
Eiwitten: 5,9 gram
Vezels: 0,4 gram